14 Eylül 2020

Google Hizmet Kaydınız Silinecek 0850 li Telefon Sahtekarlığı

sitebizden web tasarım haberleri

Son zamanlarda 0850 ile başlayan numaralardan; "-Merhaba, Google hizmet kaydınız silinecektir.." diye ısrarla arayan bir veya birden fazla firma çıkmaya başladı.

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki daha önce de burada paylaştığımız bir blog yazımızdaki gibi, işletme kaydınızın silinmesi veya kaydın silinmesini parayla engellemek gibi bir durum söz konusu değildir. Dolayısıyla bu firmaların yaptığı düpedüz sahtekarlık. 

Son 3 haftadır, biz ve tüm müşterilerimiz 0850 ile başlayan farklı numaralardan aranıyoruz. Otomatik bir ses kaydı çıkıyor ve -Merhaba, Google hizmet kaydınız silinecektir operatöre bağlanmak için lütfen bekleyin" gibi bir mesaj iletiyor. Fakat ne mesajı iptal edebiliyoruz ne de beni bir daha arama gibi bir seçenek çıkıyor.

sitebizden olarak daha önce Google dan arayıp müşterilerimiz kandıran bir firmaya dava açmış ve postaladıkları matbu evraklarda Google logosunu kaldırmayı başarmıştık. Ama bu sefer Google iş ortağı yazıp aynı sahtekarlığı yapmaya devam ettiler. 

Bu tür firmalara lütfen itibar etmeyin, paranızı değil fatura bilgilerinizi bile vermeyin. Çünkü bilgilerinizi verirseniz, size her sene resmi fatura kesip hiç bir hizmet vermeden para almaya devam edecekler. 

Onlarca numarayı engellememize rağmen farklı numaralardan aynı ses kaydını almaya devam ediyoruz. Telefonlardan numarayı engellemek dışında yapılabilecek ne yazık ki henüz bir şey yok. 

Tüm Haberler